שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: דעה על מטבח חדש לפני קניה

דעה על מטבח חדש לפני קניה 20 נוב 2011 23:03 #1

שלום,
אנחנו (זוג צעיר ללא ילדים) עומדים בפני שיפוץ דירה כללי ולקראת רכישה של מטבח חדש.
אשמח לשמוע דעתכם על המטבח החדש שתיכננו.
המטבח הוא 4 מטר על 2 מטר.
מצ"ב תמונה.

תודה רבה!!!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דעה על מטבח חדש לפני קניה 20 נוב 2011 23:05 #2

יחידת הבילד אין תעמוד בחלקה (20 ס"מ) על השיש.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דעה על מטבח חדש לפני קניה 21 נוב 2011 05:47 #3

הי דודו,

אני לא רוצה לבאס אותך אבל...

בחנתי את התכנית שלכם בעיון והאמת היא שהיא צריכה עבודה רצינית.

המטבח אומנם לא גדול במיוחד אבל אפשר לתכנן אותו כך שיהיה הרבה יותר אסתטי ופרקטי. בנוסף, חסרה התמונה הכללית של הבית והחיבור של המטבח לחללים אחרים ובעיקר לסלון.

הנה רשימה חלקית של הדברים הדורשים התייחסות...

המרחק המינימלי בין הכיור לכיריים צריך להיות 90סמ'. זהו משטח העבודה המרכזי במטבח וחשוב שהוא יהיה גדול דיו.

יחידה של תנור בילטאין ומיקרו – המיקרו גבוה מדי. מיקרו הוא דבר שצריך להיות מאוד נגיש ובמיקומו הנוכחי יהיה מאוד לא נוח להכניס ולהוציא ממנו דברים. התנור, דרך אגב, יכול להיות פחות נגיש. הוא בשימוש פחות יותר באופן כללי מאשר המיקרו.

ועוד משהו... בסידור הנוכחי ייתכן ודלת התנור לא תפתח עד הסוף מאחר והיא תתקל בשיש (במשטח העבודה).

לא בטוח, אבל יכול להיות גם שתתקל בהתנגדות מצד נגריה או חברת מטבחים ליצור מבנה כזה של בילטאין מעל משטח העבודה.

לגבי המדיח - המיקום שלו מימין לכיור מתאים אם אתם שמאליים. מה שקורה בדרך כלל הוא ששמאליים מחזיקים צלחת, למשל, ביד ימין ומנקים אותה ביד שמאל לפני הכנסתה למדיח. לימניים זה הפוך (נסה לדמיין איך אתה עושה זאת).

עניין מיקום המדיח בסדר העדיפויות הוא נמוך. כלומר, לא שווה להפוך את כל התכנית אם לא מסתדר אחרת אלא למקם את המדיח מימין לכיור (בנחה שאתם ימניים).

ארון כיור בגודל 80סמ' נראה לי גדול מדי למטבח בגודל כזה. כל סמ' במטבח חשוב שיהיה מנוצל היטב וארון כיור הוא נפח מבוזבז מבחינת אחסון.

חסרים ארונות מעל המקרר. חבל לא לנצל את האזור הזה לנפח אחסון נוסף.

ארונות הקלפה דווקא נראים בסדר, אבל לשלוש הארונות מעל הקלפה יש מראה של מטבח לא מעודכן משנות השמונים... מה גם שארונות ברוחב 30סמ' קשה מאוד לנצל.

אני לא בטוח שיש לזה פתרון אבל... לפי הבנתי, יש קיר הסוגר את המקרר מצד שמאל. נכון? אם כן זה אומר שדלת המקרר תפתח למקסימום 90מעלות (ואולי אפילו פחות מכך בגלל הידית) וזה לא אידאלי. עדיף שדלת המקרר תפתח לפחות ל-120מעלות כדי שיהיה נוח להכניס ולהוציא דברים מהמקרר.

בקיצור, התכנית צריכה רוויזיה רצינית. לדעתי אפשר תכנית יותר טובה מהחלל הקיים.

ויש לי גם כמה שאלות...

-האם יש לכם אפשרות להזיז תשתיות?
-האם יש לכם אפשרות לשבור חלק מהקיר ליד הדלת הקטנה שבשרטוט (זאת לא דלת הכניסה נכון?)
-למה אתם לא מנצלים גם את הקיר שמתחת לחלון שבצד ימין?

עמרי

נ.ב. באיזו תוכנה השתמשת להדמיה הזו?
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דעה על מטבח חדש לפני קניה 21 נוב 2011 22:38 #4

קודם כל תודה רבה, לא ביאסת וזה בסדר גמור, זו
בדיוק המטרה לשמה התכנסנו כאן :)
אז ככה:
1. אנחנו עושים שיפוץ כללי אז כן, אפשר להזיז
תשתיות ואין בעיה עם זה.
2. הדלת הקטנה זאת דלת הכניסה לבית...יש שם קיר
של 2 מטר מצד שמאל ואנחנו לא כ"כ רוצים לשבור
אותו, מעדיפים להשאיר אותו.
3. אנחנו חייבים להשאיר את הקיר שמתחת לסלון כדי
לקבל גישה לחבלי כביסה לכן אי אפשר להשתמש בו,
מה גם שהוא מתחבר לפינת אוכל (תראה בשרטוט,
יהיה הרבה יותר קל להבין את זה :) ).

- הכיור, זו טעות שלי, זה אמור להיות 60 ס"מ ולא 80 ס"מ...
- מה אתה מציע לעשות במקום הארונות שמעל
הכיריים? אנחנו רוצים קולט אדים (לא ארובה)
ושהכיריים יהיו כמה שיותר קרובים לחלון (אפילו שיש
קולט).
- לגבי המקרר, אני משאיר 100 למרות שהמקרר הוא
ברוחב 80 ס"מ בדיוק בגלל הסיבה הזאת של הדלת
שנוכל לפתוח אותה מעבר ל-90 מעלות, מה גם שהוא
יבלוט קצת החוצה בערך 20 ס"מ מעבר לקו של השיש
והארונות מטבח,אז אני לא חושב שתהיה בעיה לפתוח
את הדלת (תקן אותי אם אני טועה....).
המטבח כמו שראית קטן, אנחנו לא רוצים להעמיס
אותו בארונות כדי שלא יראה עמוס מדי וצפוץ יחד עם
זאת לנצל את המקום אופן אופטימלי.

צרפתי עוד גירסה של המטבח בלי יחידת בילד אין, רק
עם שיש בצורת "ר", ארונות למטה ו-2 קלפות למעלה.
החלק העליון נראה ריק לגמרי וזו בעיה, חסר לנו שם
משהו... אתה יותר ממוזמן "לקשקש" את הצעתך על
הציור אם תוכל :)
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דעה על מטבח חדש לפני קניה 21 נוב 2011 22:41 #5

יש לי טעות בקבצים
Before - זה אחרי השיפוץ
After - זה לפני :)

ולגבי התוכנה, Kitchen Draw, תוכנה חבל על הזמן!!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דעה על מטבח חדש לפני קניה 22 נוב 2011 05:59 #6

הי דודו,

עכשיו אני מבין יותר טוב איך את התמונה הכללית :-)

לגבי המקרר – לא שתהיה בעיה לפתוח את הדלת אבל עדיין אני בספק אם תוכלו לפתוח אותה ליותר מ-90מעלות. אפילו אם אתם משאירים 100סמ'. הידית של המקרר תפריע. בכל מקרה זה לא נורא כל כך.

אני לא יודע איזה מקרר יש לכם או אם אתם מתכוונים לקנות, אבל לדעתי גם כדאי שיהיה לכם מקרר כמו בהדמיה שלך. כלומר מקרר עם צירים בצד שמאל (לא בצד ימין ולא מקרר דלת-לצד-דלת). הגישה למקרר כזה תהיה הנוחה ביותר במטבח שלכם.

המטבח יחסית קטן, לכן צריך לראות איך מנצלים אותו כדי למקסם את נפח האחסון.

אז ככה...

מימין למקרר יש לכם 40סמ' עד לקו הארונות. נכון? אני חושב שבאורך הזה אתם יכולים לעשות יחידה אחת גבוהה וצרה עם מגירות בחלק התחתון שלה ומיקרו בגובה השיש. מעל היחידה יכולים להיות ארונות עם דלתות שיתחברו ליחידה שתהיה מעל המקרר (אחסון ארוך טווח).

המיקום הטוב ביותר לתנור לדעתי (במטבח שלכם) הוא מתחת לכיריים.

מימין ליחידה הצרה הזו, לדעתי, אתה יכול להחזיר את ארון התריס ושוב, לחבר אותו עם היחידה הצרה שתהיה משמאל.

לגבי הקלפות. אני חושב שכדאי לעבור לקלפות כפולות. תרוויחו כך נפח אחסון וזה גם ימלא את החלל כמו שאתה רוצה.

ולגבי קולט האדים. יש קולטי אדים ללא ארובה שלא צריכים ארון מעליהם. הכי טוב יהיה להשאיר קולט כזה ליד הקלפות (אבל לא צמוד מדי אליהן) ללא ארונות המקיפים אותו. כך המטבח גם ירגיש מרווח יותר ומצד שני עדיין יהיה 'מלא'.

דרך אגב, מה תכננתם לארון בפינה השמאלית (איפה שכתוב 'עם עגלה נשלפת')? זה מג'יק קורנר??

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דעה על מטבח חדש לפני קניה 22 נוב 2011 06:03 #7

שלום לך,
תראה, מטבח הוא החלק המעוצב ביותר בבית. יש בו המון פרטים, טכניים ואסתטיים, חומרים ושילובים אפשריים רבים. ממש לא מומלץ להשקיע במטבח שעולה לא מעט ללא תכנון מקצועי.
סליחה, אבל זה נראה כמו צירוף מקרי של ארונות שאיכשהו הותאמו לנתוני גודל הקירות.
גדלים שונים של ארונות, רוחב שונה, גובה שונה - אין הרמוניה, אין חיבור - בלגן! ואין לשכוח שמטבח הוא מקום פעיל עם עוד הרבה פריטים בנוסף לרקע הארונות ההכרחי.
ציינת את הצרכים והנתונים בצורה טובה ובהירה - עם הנתונים האלה יש לעבוד כדי להוציא תוצאה טובה יותר. למה על המקרר לבלוט משטח הארונות - צריך לתכנן לו נישה יעודית המאפשרת לדלת להפתח באופן מלא.גם הפתרון של בילט אין ברוחב שונה הוא מאולץ ונראה לא טוב. אפשר בהחלט לנצל את הנתונים לאחסון מקסימלי, גם של ארונות עליונים בשילוב הרמוני ויפה יותר.
בנוסף, צריך לחשוב מה רואים מהסלון, איך המבנה משתלב עם שאר הבית.
אם כבר מדברים על שאר הבית - תכנון מיקום מכונת הכביסה לא אפשרי מבחינת המיקום והנדסת אנוש. אפשר לתכנן את האמבטיה באופן מוצלח יותר, צריך גם לחשוב שוב על הקירות החוסמים בחלל הציבורי - מה רוצים לפתוח ומה להסתיר. הדמיה של כל החלל תעזור בקבלת החלטות טובה יותר.
מתנצלת על הישירות, אבל כשהכל עוד פתוח זה הזמן לראיה ביקורתית.
שיהיה בהצלחה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דעה על מטבח חדש לפני קניה 23 נוב 2011 23:26 #8

היי עמרי,
עדיין אין לנו מקרר, אבל בטח לא נקנה מקרר דלת ליד דלת, משהו יחסית קטן , 400 ליטר מקסימום נחפש מקרר בלי ידית חיצונית.
היחידה שליד המקרר היא אכן 40 ס"מ, חשבתי להמשיך את השיש גם שם שיהיה בצורת "ר" ועליו לשים את המיקרוגל.
לא כ"כ הבנתי למה התכוונת שהמיקרו יהיה בגובה השיש בתוך היחידה הגבוהה והצרה. אם היחידה תהיה 40 ס"מ רוחב לכל האורך, המיקרו לא יכנס שם, צריך מינימום 50 ס"מ למיקרו. לגבי התריס בעיקרון זה עניין גם של תקציב כרגע..עד כמה שידוע לי תריס כזה עולה לא מעט.
אנחנו כנראה בסופו של דבר נלך על קלפות כפולות וקולט בלי ארון מעל הכיריים.
לארון בפינה השמאלית, ראינו פיתרון יפה, אני לא יודע אם זה בדיוק "מג'יק קורנר", אבל משהו ממש דומה (לא ידעתי שזה השם...). באופן כללי אנחנו עם תקציב די מוגבל ולא רוצים להתפזר יותר מדי...

סורנה, כמו שאמרתי כבר לעמרי, אני כאן בשביל הביקורות! :)
בתוצאה הסופית אנחנו נשתדל מאוד שהארונות יהיו בגודל אחיד ולא ברוחב שונה...
כמו שאמרתי אנחנו לא רוצים להעמיס את המטבח בארונות ולכן לא תיכננו לשים הרבה ארונות בחלק העליון. אני חושב שהרעיון שעמרי הציע עם קלפות כפולות הוא מעולה וזה כרגע נראה לי הכיוון. העומק של המקרר הוא הרבה יותר מארונות, מה אפשר לעשות כדי להכניס אותו פנימה לתוך נישה של ארונות? אנחנו נצטרך שם מבנה ממש עמוק....

לגבי המכונת כביסה,זה נושא כואב! אם ראית את השירטוט של הבית לפני השיפוץ, המכונת כביסה הייתה בחדר שירות יחד עם התנור, אחד מול השני וזה היה ממש ממש צפוף, אם נשאיר אותה שם, לא נוכל לפתוח את הדלת של התנור. הרווח שישאר בין המכונה לתנור יהיה בערך 50 ס"מ שזה לא מספיק בכלל. אין לנו מקום אחר למקם אותה אלא רק שם במקלחת. אנחנו נקנה מכונת כביסה 5 ק"ג עם רוחב 40-45 ס"מ ופתח עליון כי זה הפיתרון היחיד שהצלחנו למצוא. אם יש לך רעיון אחר לגביה נשמח לשמוע!!!
לגבי ההדמיה, אני עובד על זה B)

תודה רבה!!
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: דעה על מטבח חדש לפני קניה 24 נוב 2011 06:17 #9

היי דודו,
אולי זה נראה לך כשיווק עצמי, אבל באמת לא זו כוונתי (אם כי כתופעת לוואי זה בסדר גמור...)
אנשים עושים שימוש באתר הזה כי הוא מקצועי ביותר ונותן הכוונה מצויינת בעיני. יש שרטוטים שאני בוחנת ועולה רעיון או שניים לשיפור, או פרט קטן שלא חשבו עליו עד הסוף. במקרה שלך, לפחות בעיני, מדובר ברויזיה מושלמת. ברור לי שאתה משקיע זמן ואנרגיה בנסיון להשיג את התוצאה הטובה ביותר, אך בגלל שזה המטבח הראשון שאתה מתכנן (כך אני מניחה), התוצאה בעייתית למדי. אני חושבת שצריך לבחון כל פרט וגם את התוצאה הכללית. אפשר להוזיל עלות מטבח בשימוש מינימלי בפינות, פתרונות אחרים מתריס, חומרים בסיסיים - אבל עדיין בתכנון מעולה שישיג מראה טוב יותר ושימוש נוח יותר.
זה נכון בעיקר לאזורים צפופים ובעלות שיפוץ גבוהה כמו מטבחים ואמבטיות.
לגבי השירותים ומכונת הכביסה - לא נראה לי בכלל אפשרי לשימוש באופן הזה, לא כולל מרווחים המאפשרים זאת מבחינת הנדסת אנוש.
בעניין המקרר, יש פתרונות. אם רוכשים חדש - יש מקררים בעומק 60, כמו הארונות. אפשר גם לקדם את כל הארונות למישור המקרר או למקם אותו באופן שונה.
בקיצור, הרבה עניינים לחשוב עליהם מראש, פשרות שונות שיש לקחת, וכמובן התחשבות בתקציב.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.236 seconds